فاطمه ثقفی؛ محمدرضا تقی زاده یزدی؛ صدیقه رضائیان فردویی؛ منصوره حورعلی؛ بنفشه خانی
چکیده
با توجه به اهمیت سرعت ارائه خدمات و جابجایی مواد در زنجیرة تأمین مواد غذایی زود فاسدشدنی، استفاده از فناوری تحولآفرین اینترنت اشیا میتواند باعث مزیت رقابتی برای بنگاههای تولیدکننده شود. بهتازگی برخی شرکتهای مواد غذایی به استفاده از این فناوری در زنجیره تأمین روی آوردهاند. مرور پیشینه نشان داد که سه دسته عوامل فناورانه، ...
بیشتر
با توجه به اهمیت سرعت ارائه خدمات و جابجایی مواد در زنجیرة تأمین مواد غذایی زود فاسدشدنی، استفاده از فناوری تحولآفرین اینترنت اشیا میتواند باعث مزیت رقابتی برای بنگاههای تولیدکننده شود. بهتازگی برخی شرکتهای مواد غذایی به استفاده از این فناوری در زنجیره تأمین روی آوردهاند. مرور پیشینه نشان داد که سه دسته عوامل فناورانه، سازمانی و محیطی میتوانند روی عملکرد زنجیره تأمین تأثیرگذار باشند. لذا هدف این تحقیق بررسی تأثیر این عوامل روی فرایند زنجیره تأمین مواد غذایی زود فاسدشدنی مبتنی بر اینترنت اشیا است. ابتدا با مرور فرآیندهای زنجیره تأمین، یک فرایند 5 مرحلهای بهعنوان فرآیند جامع انتخاب شد. سپس مدل مفهومی تحقیق ترسیم شد. اطلاعات از طریق توزیع پرسشنامهای با 24 گویه بین 203 نفر از مدیران واحدهای تولیدی صنایع غذایی بهعنوان جامعه پژوهش انجام شد و با تحلیل همبستگی و مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرمافزار smartpls2 تحلیل شد. واحد تحلیل دپارتمان ماده غذایی زودمصرفی است که در آن از سطوحی از فناوری اینترنت اشیا استفاده شده است. نتایج نشان داد از 5 مرحله فرایندهای زنجیره تأمین، عوامل محیطی بهطور کامل و عوامل فناورانه بر 4 مرحله و عوامل سازمانی بر 3 مرحله تأثیرگذار بودند. این امر برای مدیرانی که راغباند شرکتهای موفقی داشته باشند، یک زنگ خطر خواهد بود.